Skip to Store Area:

Welke marathon is het goedkoopst?

vrijdag 2 augustus 2019 12:26:00 Nederland

Steeds meer Nederlanders beoefenen hardlopen als sport en dus groeien de Nederlandse hardloopevenementen ook snel. Tegelijkertijd stijgen de prijzen voor deze evenementen en de verschillen tussen marathons zijn enorm. Er is door Actiecode.nl onderzoek gedaan naar de prijzen en aantal marathonlopers van de elf gecertifeerde marathons in Nederland. Wat blijkt? In Amsterdam betaalt u de hoofdprijs, en in Etten-Leuren kunt u voor bijna een kwart van die prijs de marathon lopen.

Rotterdam en Amsterdam steken met respectievelijk €61,5 en €70 ver boven de anderen marathons uit qua prijs. Op de derde plek komt de Utrecht Science Park Marathon met €44. Vier van de elf gecertifieerde marathons zitten onder de €25 voor een startnummer.

De gemiddelde prijs voor een marathon in Nederland bedraagt €38,45. De duidelijke koploper is Amsterdam met €70 en de goedkoopste is de Van Oers Marathon in Etten-Leur die u voor €19 kan lopen.

Hoe kunt u toch goedkoop een duurdere marathon lopen? Probeer met een groep te lopen en kijk of er mogelijkheden zijn voor groepsprijzen. Het is ook verstandig om op tijd in te schrijven want tussen het begintarief en het tarief net voor de marathon zit een groot verschil. Voor de marathon in Rotterdam scheelt dit bijvoorbeeld €21.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Waar moet je op letten bij het kopen van jouw hardloopkleding?

donderdag 21 september 2017 11:25:07 Nederland

In het volgende artikel wordt er dieper in gegaan op waar je allemaal op moet letten bij het kopen van je hardloopkleding.

Hardloopshirts:
Bij het kopen van een hardloopshirt is er de keuze uit 3 categorieën,
- Hardloopshirts met korte mouwen,
- Hardloopshirts met lange mouwen,
- Singlets, hardloopshirts zonder mouwen.

Het beste materiaal voor een hardloopshirt is een shirt dat bestaat uit polyester, dit komt omdat shirts die uit katoen bestaan vocht afdrijvend zijn en ervoor zorgt dat de shirts meer ademen. Een hardloopshirt dat bestaat uit katoen houdt meer vocht en zweet vast, en dit is bij lage temperaturen ongezond voor je.
Voor de mooiste bedrukking van jouw hardloopshirts neem eens een kijkje op Hardloop-Geest.

Hardloopbroeken:
Bij het kopen van een hardloopbroek is er de keuze uit 2 soorten broeken,
- Lange broeken
- Korten broeken

Deze lange en korte broeken bestaan uit 2 categorieën,
- Vlinderbroeken: dit is een broek met een wijd model, deze broek is vooral geschikt om gedragen te worden in de zomer met warme dagen.
- Tights: dit is een broek die strak om je heen zit waardoor je lichaamswarmte beter wordt vastgehouden, deze broek is uiterst geschikt is om tijdens de winter te dragen. De tights zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en diktes.

Voor de overgangsseizoenen kun je kiezen voor een driekwart hardloopbroek, deze broek is ideaal voor de veranderende weersomstandigheden in deze periode waarin het soms te warm is en soms te koud.

Hardloopschoenen:
Er is oneindig veel keuze wat betreft de hardloopschoenen, wat heel belangrijk is bij het kiezen van hardloopschoenen is dat je je laat informeren bij het kopen van hardloopschoenen. Zeker bij de aankoop van je eerste paar hardloopschoenen is het raadzaam om langs te gaan bij een specialist, deze specialisten kunnen video-opnames maken van jouw looptechniek en op basis daarvan kunnen zij een hardloopschoen met de juiste demping en correctie aanraden.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen waar je met het kopen van hardloopkleding vooral rekening mee moet houden.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest