Skip to Store Area:

Welke marathon is het goedkoopst?

vrijdag 2 augustus 2019 12:26:00 Nederland

Steeds meer Nederlanders beoefenen hardlopen als sport en dus groeien de Nederlandse hardloopevenementen ook snel. Tegelijkertijd stijgen de prijzen voor deze evenementen en de verschillen tussen marathons zijn enorm. Er is door Actiecode.nl onderzoek gedaan naar de prijzen en aantal marathonlopers van de elf gecertifeerde marathons in Nederland. Wat blijkt? In Amsterdam betaalt u de hoofdprijs, en in Etten-Leuren kunt u voor bijna een kwart van die prijs de marathon lopen.

Rotterdam en Amsterdam steken met respectievelijk €61,5 en €70 ver boven de anderen marathons uit qua prijs. Op de derde plek komt de Utrecht Science Park Marathon met €44. Vier van de elf gecertifieerde marathons zitten onder de €25 voor een startnummer.

De gemiddelde prijs voor een marathon in Nederland bedraagt €38,45. De duidelijke koploper is Amsterdam met €70 en de goedkoopste is de Van Oers Marathon in Etten-Leur die u voor €19 kan lopen.

Hoe kunt u toch goedkoop een duurdere marathon lopen? Probeer met een groep te lopen en kijk of er mogelijkheden zijn voor groepsprijzen. Het is ook verstandig om op tijd in te schrijven want tussen het begintarief en het tarief net voor de marathon zit een groot verschil. Voor de marathon in Rotterdam scheelt dit bijvoorbeeld €21.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

5 tips voor hardlopen in de winter

dinsdag 5 februari 2019 14:01:00 Nederland

Veel buitensporters hebben in de wintermaanden last van de kou tijdens het sporten. Wij geven u graag 5 tips om u niet te weerhouden van het sporten vanwege de kou. De juiste hardloopkleding voor in de winter speelt daarbij een belangrijke rol. Want wanneer u eenmaal een training overslaat, mist u er gemakkelijker nog één.

1. Houd het hoofd warm
Het hoofd (met name de hoofdhuid) kan warmte moeilijk vasthouden. Hierdoor kunt u tot wel 70% van de lichaamswarmte verliezen. Wij adviseren u een haarband of muts te dragen tijdens de koude winterdagen.

2. Draag thermokleding
Het dragen van de juiste kleding is van groot belang. Om warmteverlies te voorkomen adviseren wij u om minimaal twee lagen kleding te dragen. Thermokleding is zeer geschikt als onderlaag. Let wel op dat uw bovenkleding ademend is, zodat het vocht kan worden afgevoerd want ook tijdens koude dagen kunt u zweten tijdens het sporten.

3. Begin de training tegen de wind in
Als het koud is, waait het ook vaak. Dat betekend dat u kunt kiezen of u met tegenwind begint of eindigt. In de winter is het verstandig met tegenwind te beginnen en u door de wind in de rug naar huis te laten blazen. Een kille tegenwind voelt veel kouder aan als u bezweet bent.

4. Adem door de neus
Koude lucht wordt in de neusgaten al opgewarmd, wat prettiger aanvoelt voor het lichaam.

5. Maak gebruik van extra energie
Tijdens koudere temperaturen verbruikt het lichaam minder energie dan op warme dagen. Hierdoor houdt u meer energie over en kunt u wat harder trainen. Als u harder traint heeft u ook weer minder last van de kou.

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Waar moet je op letten bij het kopen van jouw hardloopkleding?

donderdag 21 september 2017 11:25:07 Nederland

In het volgende artikel wordt er dieper in gegaan op waar je allemaal op moet letten bij het kopen van je hardloopkleding.

Hardloopshirts:
Bij het kopen van een hardloopshirt is er de keuze uit 3 categorieën,
- Hardloopshirts met korte mouwen,
- Hardloopshirts met lange mouwen,
- Singlets, hardloopshirts zonder mouwen.

Het beste materiaal voor een hardloopshirt is een shirt dat bestaat uit polyester, dit komt omdat shirts die uit katoen bestaan vocht afdrijvend zijn en ervoor zorgt dat de shirts meer ademen. Een hardloopshirt dat bestaat uit katoen houdt meer vocht en zweet vast, en dit is bij lage temperaturen ongezond voor je.
Voor de mooiste bedrukking van jouw hardloopshirts neem eens een kijkje op Hardloop-Geest.

Hardloopbroeken:
Bij het kopen van een hardloopbroek is er de keuze uit 2 soorten broeken,
- Lange broeken
- Korten broeken

Deze lange en korte broeken bestaan uit 2 categorieën,
- Vlinderbroeken: dit is een broek met een wijd model, deze broek is vooral geschikt om gedragen te worden in de zomer met warme dagen.
- Tights: dit is een broek die strak om je heen zit waardoor je lichaamswarmte beter wordt vastgehouden, deze broek is uiterst geschikt is om tijdens de winter te dragen. De tights zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en diktes.

Voor de overgangsseizoenen kun je kiezen voor een driekwart hardloopbroek, deze broek is ideaal voor de veranderende weersomstandigheden in deze periode waarin het soms te warm is en soms te koud.

Hardloopschoenen:
Er is oneindig veel keuze wat betreft de hardloopschoenen, wat heel belangrijk is bij het kiezen van hardloopschoenen is dat je je laat informeren bij het kopen van hardloopschoenen. Zeker bij de aankoop van je eerste paar hardloopschoenen is het raadzaam om langs te gaan bij een specialist, deze specialisten kunnen video-opnames maken van jouw looptechniek en op basis daarvan kunnen zij een hardloopschoen met de juiste demping en correctie aanraden.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen waar je met het kopen van hardloopkleding vooral rekening mee moet houden.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Welke shakes kun je gebruiken om sneller te rennen?

donderdag 10 augustus 2017 15:04:00 Nederland

Hardlopen is voor veel mensen een erg leuke en uitdagende sport. Maar wat zou je doen als je graag sneller wil rennen? Heb je het al eens geprobeerd door vaker te sprinten of ben je toe aan verschillende shakes die je nu kunt proberen zodat je nog beter gaat presteren? Een goed moment om daar eens naar te kijken want door het gebruiken van pre-workouts, kun je wel sneller rennen. Je krijgt namelijk een enorme energie boost, je uithoudingsvermogen wordt ook beter en je krijgt meer focus en je concentratie wordt ook beter tijdens het trainen. Er kunnen verschillende shakes gebruikt worden zodat je sneller gaat rennen, maar daarvoor is de pre-workout een goede oplossing. Welke je gaat nemen hangt af van je doel, maar je zou het eens rustig aan kunnen proberen en dan zelf het effect kunnen ervaren. Je weet van tevoren nooit hoe je lichaam er op gaat reageren. Het enige wat je kunt doen is dus proberen hoe je sneller kunt worden met deze shakes en afwisselen maar.

Werking pre-workout
Bij een pre-workout is een stofje aanwezig genaamd stikstof oxide. Het zorgt ervoor dat je bloedvaten en je aderen minder gespannen functioneren en daardoor worden ze wijder. Als je bloedvaten wijder zijn dan krijg je een betere bloedsomloop en dat zorgt ervoor dat de spieren in je lichaam meer zuurstof krijgen. De aanmaak van melkzuur wordt tegengegaan met zuurstof. Melkzuur zorgt voor het falen van spieren en een goede pre-workout zorgt er dus voor dat je langer op hoog niveau kan door blijven trainen zonder dat je krampen krijgt. Een goed moment om daar nu ook aan te werken en te bekijken hoe snel je gaat worden als je hier gebruik van gaat maken.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Verlichting voor hardlopen in het donker

zaterdag 2 januari 2016 12:53:47 Nederland

In de winter is het van groot belang dat u tijdens het hardlopen goed zichtbaar bent. Dit niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook die van de andere weggebruikers. Ons assortiment bevat diverse hardloop accessoires met LED-verlichting en reflecterende materialen.

Reflectievesten
De reflecterende hardloopvesten zorgen voor een optimale zichtbaarheid dankzij haar fluorescerende kleur en reflecterende strips. De meeste vesten zijn gemaakt van mesh materiaal. Hierdoor is het vest lichtgewicht en bevat deze een ademend vermogen. De reflectievesten van Nathan bevinden zich in een duurdere prijsklasse maar bieden u volledige zichtbaarheid van 360 graden en maakt u zichtbaar op een afstand vanaf 366 meter.

 

LED-verlichting
De LED-verlichting om de arm is zeer toegankelijk, en passend te maken voor iedere gebruiker. Met name de safety verlichting van MKC en Stanno zijn enorm populair. Deze modellen bieden twee diverse verlichtingsmogelijkheden. De neon arm verlichting wordt geleverd inclusief batterij, welke u regelmatig dient te vervangen.

Hardloop-Geest advies
Mocht u uw reflecterende materialen willen combineren met extra warmte dan adviseren wij u de muts, hoofdband en handschoenen van Nathan. Een groot voordeel aan deze collectie is de zichtbaarheid, duurzaamheid en extra warmte in de koude wintermaanden.

Bent u die fanatieke hardloper die zich ook tijdens de donkere winterdagen niet wilt laten tegenhouden? Kijk dan snel voor ons assortiment hardloopverlichting voor in het donker.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Hardloopschoenen kiezen? Maak bij ons de juiste keuze

zondag 16 februari 2014 21:24:34 Nederland

Het kiezen van nieuwe hardloopschoenen is altijd lastig. Hoe weet u nou welke schoenen voor u de juiste zijn? Met dit blogartikel proberen wij u te helpen met het maken van de juiste keuze. Er zijn veel verschillende merken van hardloopschoenen, Hardloop-Geest biedt de zes populairste merken aan, dat zijn: Asics, Nike, Adidas, Brooks, Saucony en New Balance. De schoenen worden aangeboden voor dames, heren en kids. Het bekendste hardloopschoenenmerk in Nederland is Asics, daarop volgen Nike en Adidas. Om er niet een té lang blogartikel van te maken kijken we met name naar de verschillen tussen Nike en Asics.

Verschillen tussen Nike en Asics voor het kiezen van uw hardloopschoenen
Hardloopschoenen van beide merken hebben een perfecte pasvorm, maar hebben wel degelijk verschillende kenmerken. Kenmerkend bij schoenen van Asics is dat de loper duidelijk voelt dat hij/zij schoenen om de voeten heeft die t.o.v. Nike schoenen over het algemeen net iets meer steun geven. Daarentegen heeft de loper met Nike schoenen weer minder het gevoel dat hij/zij schoenen om de voeten heeft. Het wordt vaak omschreven als lopen op wolkjes of het aan hebben van sloffen. Zo makkelijk sluiten de schoenen om de voeten.Demping van Nike en Asics running schoenen
Schoenen van beide merken hebben een uistekende demping. De running schoenen van Nike zijn gebaseerd op luchtdemping (Nike Air) en de running schoenen van Asics zijn gebaseerd op gel demping. De hoeveelheid demping is afhankelijk van de prijs. Hoe duurder de runningschoenen hoe meer demping er in de schoenen zit verwerkt. Voor een beginnende loper (1 x in de week) is het aan te raden om hardloopschoenen aan te schaffen tussen de € 50,00 en € 90,00. Voor een actievere loper die meerdere kilomters in de week maakt (2 tot 3 keer) is aan te raden om schoenen aan te schaffen tussen de € 80,00 en € 120,00. Voor de nog actievere lopers (vanaf 3 keer in de week) is aan te raden om schoenen aan te schaffen tussen de € 120,00 en € 160,00. In duurdere schoenen zit meer demping verwerkt, daardoor kunnen er ook meerdere kilometers mee gelopen worden. Met schoenen van rond de € 120,00 kan ca. 1200 km. gelopen worden. Na die tijd wordt de demping minder en zijn de schoenen aan vervanging toe. Het is aan te raden om de schoenen tijdig te vervangen, op die manier voorkomt u knie- en rugklachten.

Neutrale of anti pronatie hardloopschoenen? Maak bij ons de juiste keuze!
Bij het kiezen van uw hardloopschoenen is het uiteraard ook belangrijk dat u weet of u een neutrale loop heeft of dat u een overpronatie afwikkeling heeft. Om hier achter te komen lees dan ons voorgaande blogartikel over neutrale of anti pronatie hardloopschoenen.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Oordopjes voor het hardlopen die blijven zitten

zondag 16 februari 2014 17:34:46 Nederland

Oordopjes voor het hardlopen die blijven zitten zijn momenteel erg populair. Hier is veel vraag naar. Voorheen werd er veel gelopen met oordopjes van smartphones, alleen het probleem daarbij was dat de oortjes constant uitvielen. Dat zorgde voor veel irritatie tijdens het hardlopen. Gelukkig heeft het merk Yurburd hier slim op ingespeeld. Zij bieden oordoppen aan die door middel van een draaisysteem in de oren blijven zitten. Bij het ontwerp van de Yurbuds is rekening gehouden met de veiligheid, het sluit de gehoorgang niet geheel af waardoor omgevingsgeluid nog altijd waarneembaar blijft. Geheel niet onbelangrijk is dat de sportoordopjes zijn ontwikkeld voor trainingen in alle omstandigheden. Bekijk hier alle oordopjes voor het hardlopen.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Hardloopschoenen overpronatie, neutraal of onderpronatie?

zaterdag 15 februari 2014 17:44:21 Nederland

Iedereen loopt op een andere manier en zo heeft dus ook iedereen een ander type schoenen nodig. De verschillende manieren van lopen kunnen we van elkaar onderscheiden door te kijken hoe de voet proneert. Pronatie is de mate waarin de voet naar binnen kantelt tijdens het hardlopen en wandelen. Sommige hardlopers proneren meer (overpronatie) waar anderen juist minder proneren (onderpronatie). Proneren is niet erg maar om blessures te voorkomen is het van levensbelang dat u de juiste schoenen kiest die passen bij uw pronatiepatroon. Uiteraard is het ook mogelijk dat u een neutrale afwikkeling heeft.Hardlopers met een onderpronatie afwikkeling
Onderpronatie komt erg weinig voor. De buitenkant kant van de hiel wordt bij het neerkomen zwaar belast waardoor de schok van het neerkomen grotendeels wordt doorgevoerd naar het onderbeen. Gedurende de hele loopfase blijft dit type loper op de buitenzijde van zijn voeten lopen en zet deze ook af met de buitenzijde.

Hardlopers met een neutrale afwikkeling
Ongeveer 80% van alle hardlopers heeft een neutrale afwikkeling. Hardlopers met een neutrale loopstijl landen op het midden of de buitenkant van de hiel. Wikkelen vervolgens af richting het midden van de voorvoet om uiteindelijk af te zetten met het midden van de voorvoet. Bij deze loopstijl sluit de zool vooral aan het midden/buitenkant van de hiel en het midden van de voorvoet. Bekijk hier alle neutrale hardloopschoenen van bekende topmerken zoals Asics, Nike, Adidas en Saucony.

Hardlopers met een overpronatie afwikkeling
We spreken van overpronatie wanneer de voet wat meer naar binnen kantelt op de momenten dat dit niet mag gebeuren. Het neerkomen gebeurt iets meer op de binnenzijde van de hiel. Hierdoor wordt er veel gewicht verplaatst naar de binnenkant van de voet waardoor deze bij het afzetten te maken krijgt met een verhoogde belasting. Als gevolg van de overbelasting aan de binnenzijde bestaat er een verhoogde kans op vervelende blessures aan heupen, knieën, scheenbeen en rug. De schoenen van een overpronator zullen extra slijtage vertonen aan de binnenkant van de hiel en onder de bal van de voet en vooral de grote teen. Voor hardlopers die overproneren zijn anti pronatie hardloopschoenen nodig. Bekijk hier alle anti pronatie hardloopschoenen van bekende topmerken zoals Asics, Nike, Adidas en Brooks.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

8 artikel(en)

Per pagina
Van hoog naar laag sorteren